torstai 7. joulukuuta 2023

Vadelmainen hedelmärahka

Meillä lapset tykkäävät syödä erilaisia rahkoja ja jugurtteja aamu-, ilta- ja väkipaloilla. Näitä on helppo muunnella erimakuisiksi ja itse maustamalla voi vaikuttaa myös tämän herkun terveellisyyteen. Yleensä pyrin tekemään vähäsokerisia rahkoja, mutta joskus myös herkuttelemme makeammillakin herkkurahkoilla, joskus laitamme jopa kermavaahtoa sekaan. Nam!

Tällä kertaa oli meidän 4-vuotiaan pojan vuoro kertoa millaista rahkaa hän haluaisi. Hän halusi yhdistää siihen kaksi lempijuttuaan eli säilykehedelmät ja vadelmat. Tämä sopi minulle hyvin, koska meidän edellisestä kauppareissusta oli jo useampi päivä aikaa ja hedelmävarastot olivat vähissä.

Me ollaan kerätty kesällä vadelmia pakkaseen niin pystyimme lisäämään ne suoraan rahkan joukkoon. Jos käytät ulkomaalaisia vadelmia, niin muista kuumentaa ja jäähdyttää marjat ohjeen mukaan. Ruokavirasto suosittelee, että ulkomaista alkuperää olevat pakastemarjat tulee kotikeittiössä kuumentaa kauttaaltaan vähintään 5 minuutin ajan 90 asteessa tai keittää 2 minuutin ajan.

Pojalta onnistui rahkan teko hyvin ja hän olikin hyvin ylpeä siitä, että osasi tehdä kaiken itse. Ainoastaan säilykepurkkien kannet olivat sen verran tiukkoja, että ne autoin auki. Minä siis neuvoin ja poika kokkaili. Hänen mielestään pilkkominen ja maistelu oli parasta. Ja olihan se hienoa kun saatiin kaikki iltapalaksi hänen tekemää rahkaa voileipien lisäksi. 

Kannattaa päästää lapsi välillä keittiöön ja antaa hänen kertoa ja kokeilla omia ideoitaan. Sotkua tulee, mutta lopuksi sitten siivotaan yhdessä. Tekemällä oppii!



Resepti:

250 g rahkaa

2 dl vadelmia

1 prk persikoita (420g/235g)

1 prk ananasta (227g/140g)

1 rkl sokeria

1tl vaniljasokeria




Tarvikkeet:

Siivilä

2 kpl litran muovikulhoa

Nuolija

Teelusikka

Ruokalusikka

Leikkuulauta 

Voiveitsi



Ennen aloitusta muistathan pestä kädet ja tarkistaa, että löydät kaikki raaka-aineet ja tarvikkeet.


1. Avaa persikkatölkki. Kaada persikat siivilän läpi niin, että mehu jää alla olevaan kulhoon.




2. Pilko persikat kuutioiksi.


Lapsen on helppo opetella pilkkomista pienellä voiveitsellä.

Ei haittaa, jos palat ovat vähän erikokoisia.


3. Kaada persikat tyhjään kulhoon.




4. Kaada ananaskuutiot siivilän läpi. Mehu saa mennä samaan kulhoon persikoiden mehun kanssa.


Kannattaa valita saman kokoinen siivilä kuin alla oleva kulho. Meillä meni osa mehuista kulhon ohi pöydälle. Hups!


5. Kaada ananaspalat persikoiden sekaan.



6. Avaa maitorahkapurkki.




7. Lisää maitorahka hedelmien sekaan.




8. Lisää 1 teelusikallinen vaniljasokeria.




9. Lisää 1 ruokalusikallinen sokeria.




10. Lisää noin 2 desilitraa vadelmia.




11. Sekoita.




12. Peukku pystyyn ja vadelmainen hedelmärahka on valmis.





13. Kaada ananaksista ja persikoita tullut mehu lasiin ja anna jäähtyä jääkaapissa mukavan viileäksi tai lisää muutama jääpala. Näin saat herkkujuoman rahkan kanssa nautittavaksi.



Kiinnostaako teidän lapsia keittiöhommat? Jätä kommenttia mitä teidän keittiössä touhuillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti