keskiviikko 20. joulukuuta 2023

Jouluinen suklaapelti

Olen törmännyt monessa paikassa sosiaalisessa mediassa suklaapeltiin ja pitihän sitä nyt kokeilla itsekin. Tämä oli helppoa, nopeaa ja lapsille riitti tekemistä. Sulatetaan suklaa ja laitetaan koristeita niin saadaan tehtyä jouluinen herkku.

Käytiin aamulla pojan kanssa ostamassa erilaisia suklaalevyjä. Koristeiksi etsittiin mitä kaikkea omista kaapeista löytyy. Löytyikin strösseleitä ja koristeita, joita oli jäänyt synttärijuhlien jäljiltä. Karkkikaapista löytyi myös karkkipussien jämiä ja karkkeja, joita jäi piparkakkutalon koristelusta yli. Saatiin siis samalla kaappeja tyhjennettyä tähän herkkuun.

Lapset oli helppo ottaa tekemiseen mukaan. He saivat avata suklaalevyt ja asetella ne pellille. Vahdittiin yhdessä milloin suklaa on sulanut, moneen kertaan kerettiin viiden minuutin aikana kysyä joko nyt. Lapset saivat hoitaa koristelun ja kuusi kättä mahtui hyvin ripottelemaan koristeita suklaan päälle. Oli iloiset hymyt ja suklaiset suut.




Jouluiseen suklaapeltiin tarvitset:

Uunipellin ja leivinpaperin

Haarukan

Patalaput

Erilaisia suklaalevyjä 

Koristeluun voit käyttää erilaisia strösseleitä, karkkeja, kakun koristeita, pipareita ja mitä tahansa keksitkin




Ennen aloitusta muistathan pestä kädet ja tarkistaa, että löydät kaikki raaka-aineet ja tarvikkeet.


1. Ota suklaalevyt pois kääreistä ja asettele ne pellille haluamaasi järjestykseen. Tarvittaessa pilko karkit ja muut koristeet.





2. Laita uuni kuumenemaan 125 asteeseen.




3. Laita suklaapelti uuniin ja anna olla sen siellä noin 5 minuutin ajan. Voit välillä tökkiä haarukalla milloin suklaa on sulanut.




4. Kun suklaat ovat pehmeitä, ota ne pois uunista. Sekoittele haarukalla suklaaseen kuvioita.




5. Ripottele koristeet suklaan päälle.




6. Anna valmiin suklaapellin jähmettyä viileässä jääkaapissa tai ulkona hyvin suojattuna.




7. Pilko suklaa haluamasi kokoisiksi paloiksi.



Tulipas kivan näköiset jouluherkut helposti! Vähän jo maisteltiin muutaman lasten kaverin kanssa leikin lomassa, mutta loput säästetään jouluksi.

Kannattaa kokeilla jos olet suklaan ystävä ja haluat tehdä jotain helppoa jouluksi! ( Sopii myös kiireisen äidin salaiseksi iltaherkuksi ;) )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti