perjantai 22. joulukuuta 2023

Helpot murokarkit

Onko sinulla vielä joulukarkit tekemättä? Vai tekisikö mieli jotain hyvää? Haluaisiko lapsesi leipoa jotain?

Tämä on sen verran yksinkertainen resepti, että lapset selvisivät murokarkkien valmistuksesta lähes kolmistaan. Itse olin vain auttamassa suklaan sulatuksessa sekä taustatukena neuvomassa ja vahtimassa ettei pienin aiheuta täystuhoa karkkeja koristellessaan.

Lapset saivat tehtyä selkeä työnjaon keskenään. Yksi pilkkoi suklaata, toinen mittasi murot. Kaikki saivat sekoitella vuorollaan suklaa-muroseosta. Pojat täyttivät karkkivuoat ja pienin laitteli koristeita niiden päälle. Hyvin siis riitti hommia kaikille!


Tällä ohjeella tulee noin 50 pientä karkkia.





Resepti:

Noin 6 dl maissihiutaleita (Corn flakes)

Noin 300g suklaata

Koristeita esim. strösseleitä tai mariannerouhetta


Tarvikkeet:

2-3 litran muovikulho

Iso lusikka sekoitukseen

Desimitta

Eri kokoisia lusikoita karkkivuokien täyttöön

Haluamasi kokoisia karkkivuokia






Ennen aloitusta muistathan pestä kädet ja tarkistaa, että löydät kaikki raaka-aineet ja tarvikkeet.


1. Mittaa 6 desilitraa maissihiutaleita.




2. Pilko suklaa pienemmiksi paloiksi käsineen muovikulhoon.




3. Sulata suklaata mikrossa muutaman minuutin ajan miedolla lämmöllä.




4. Sekoita suklaata välillä sulatuksen aikana. Suklaa palaa helposti liian kuumassa.




5. Kaada murot sulaneen suklaan sekaan.




6. Sekoita murot ja suklaa hyvin sekaisin.




7. Täytä karkkivuoat suklaa-muroseoksella. Käytä kahta lusikkaa niin saat aseteltua suklaamurot helpoiten vuokaan.


Jos näyttää, että suklaa kovettuu liian nopeasti voit lämmittää sitä hetken mikrossa miedolla lämmöllä.


8. Koristele karkit esimerkiksi strösseleillä.


Koristele karkit heti, ettei suklaa kerkea kovettua.


Tälläkään kertaa ei sotkulta vältytty. Lapsilla oli suklaiset naamat ja lattiat täynnä strösseleitä, mutta yhdessä saatiin myös keittiö siistiksi. Pääasia, että oli hauskaa!

Vinkki! 

Voit tehdä karkit myös tummasta tai vaaleasta suklaasta jos pidät niistä enemmän. 

Voit myös lisätä mariannerouhetta suklaa-muroseokseen jos haluat enemmän mintunmakua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti