Nakkipiilot ovat lasten herkkua, vaikka hyvin ovat aina maistuneet aikuisillekin. Näitä meillä tehdään juhliin ja joskus ihan muuten vaan. Nakkipiilot ovat parhaimmillaan lämpiminä juuri uunista tulleina.
Nakkipiilot on helppo ja nopea tehdä kaupan valmiista pakastetaikinasta. Pienetkin lapset osaavat auttaa nakkipiilojen valmistuksessa. Tällä kertaa minulla oli apuna nuorin ja vanhin lapsi (kohta 2 ja 6 vuotiaat) niin minulle jäi vain neuvominen ja pellin laitto uuniin.
Resepti:
500 g lehtitaikinaa tai torttutaikinaa
15 nakkia
Juustoa
Ketsuppia
1 kananmuna
Tarvikkeet:
Uunipelti
Leivinpaperi
Kaulin
Ruokalusikka
Haarukka
Juustonleikkuri
Taikinakaavin
Pieni kulho
Pullasuti
Patalaput
Ennen aloitusta muistathan pestä kädet ja tarkistaa, että löydät kaikki raaka-aineet ja tarvikkeet.
2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Muista käyttää patalappuja käsitellessäsi kuumaa peltiä. |
13. Tarjoile heti ja säilytä tähteet jääkaapissa. Halutessasi voit puolittaa nakkipiilot niin lasten on helpompi syödä niitä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti