lauantai 3. helmikuuta 2024

6-vuotiaan tekemä turkinpippurijuustokakku

Vanhin poika täytti tällä viikolla 6-vuotta. Hän pyysi syntymäpäiväjuhliinsa turkinpippurikakkua. Pojalle sanoin, että mietitään ja suunnitellaan yhdessä millainen kakku keksittäisiin. Vaihtoehtoina olivat juustokakku tai jonkinlainen kääretorttukakku.

Etsittiin tavallisen vaniljajuustokakun resepti ja ajateltiin, että siihen voi lisätä murskattuja turkinpippureita. Kakun ohje näytti niin helpolta, että poika saikin tehdä kakun aivan itse.

Pojan mielestä oli kivaa päästä itse leipomaan juhliinsa. Minä neuvoin häntä omien juhlavalmisteluiden ohessa ja autoin tarvittaessa. Paljon apua hän ei kylläkään tarvinnut vaan kakun teko onnistui hienosti.

Kakusta tuli hyvänmakuinen ainakin salmiakin ystävien mielestä. Tämä ei ole ehkä ihan perinteisin lasten syntymäpäiväkakku, mutta pääasia oli kuitenkin, että poika oli tyytyväinen kakkuunsa.

Legot ja varsinkin Ninjago-jutut ovat nyt ykkösjuttu, joten oli selvää, että kakku sai Ninjago-aiheiset koristeet. Legoukkeleilla sai tehtyä hyvän ja helpon koristelun.





Resepti:

200 g vaniljatäytekeksejä tms.
50 g voita

4 dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
0,75 dl sokeria
1,5 rkl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
1,5 rkl vettä
1 pss turkinpippureita

Värillisiä turkinpippureita koristeluun





Tarvikkeet:

Yleiskone tai sähkövatkain
Kaulin
Lihanuija
Pakastepussi
Leivinpaperi
Irtopohjavuoka
1 litran muovikulho
Pieni kattila
Leikkuulauta
Nuolija 
Vispilä
Ruokalusikka
Voiveitsi






Ennen aloitusta muistathan pestä kädet ja tarkistaa, että löydät kaikki raaka-aineet ja tarvikkeet.




1. Laita keksit muovipussiin ja murskaa ne kaulimen avulla.






2. Leikkaa voista 50 g pala, laita se muovikulhoon ja sulata voi mikrossa.








3. Kaada murskatut keksit sulatetun voin sekaan.




4. Sekoita voi ja keksimurut sekaisin ruokalusikalla.


Nuorimmainenkin halusi myös vähän auttaa.


5. Laita irtopohjavuokaan leivinpaperi pohjan ja reunojen väliin.






6. Kaada keksin ja voin sekoitus kakkuvuokaan ja taputtele se tasaisesti pohjakerrokseksi.








7. Murskaa turkinpippurit lihanuijalla leikuulaudan päällä omassa pussissaan.




8. Laita 3 liivatelehteä likoamaan runsaaseen veteen noin 5 minuutin ajaksi.






9. Vatkaa 4 desilitraa vispikermaa vaahdoksi.






10. Mittaa 0,75 desilitraa sokeria ja 1,5 rkl vaniljasokeria mitttakulhoon.






11. Kaada sokerit vatkatun kerman sekaan.




12. Lisää 200 g vaniljatuorejuustoa kerman sekaan.




13. Lisää pussillinen murskattuja turkinpippureita kerman sekaan.




14. Vatkaa ainekset hiljalleen sekaisin.






15. Kaada liivatelehtien kattilasta vesi pois ja puristele enimmät vedet liivatelehdistä pois.




16. Laita liivatelehdet takaisin kattilaan ja mittaa sinne 1,5 ruokalusikallista vettä.




17. Laita kattila hellan levylle ja anna liivatteiden sulaa miedolla lämmöllä juoksevaksi. Sekoittele koko ajan.




18. Kaada liivate ohuena nauhana turkinpippurimassan sekaan koko ajan sekoittaen.




19. Kaada taikina kakkuavuokaan keksien päälle ja tasoita pinta nuolijalla tasaiseksi.








20. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään vähintään 4 tunnin ajaksi.

21. Murskaa värilliset turkinpippurit lihanuijalla leikkuulaudan päällä ja ripottele ne kakun pinnalle juuri ennen tarjoilua.








Näin kivasti poika koristeli kakkunsa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti