torstai 1. helmikuuta 2024

Mansikka-vadelmatäytekakku


Meidän nuorimmainen täytti 2-vuotta ja täytyihin juhlissa olla täytekakkua! Neiti on aika kova muumifani niin totta kai kakunkin piti olla muumiteemalla. Olen onneksi saanut joskus lahjaksi pienet posliiniset muumipeikon ja niiskuneidin, niin pääsin helpolla kakun koristelussa. Tyttö oli ainakin innoissaan kakusta ja hoki iloisesti muumi, muumi, muumi...






Minulla ei ollut aikaa kuvata jokaista työvaihetta kakun teosta, mutta kirjoitan reseptin kuitenkin tänne muistiin. Mansikka-vadelmamousse sopii hyvin täytekakun väliin. Kakun kuorrutteeksi tein valkosuklaakermaa. Kuorrute ei kuitenkaan onnistunut täydellisesti. Valkosuklaakermaa maistui hyvältä, mutta valkosuklaa ei sekoittunut kermaan tasaisesti ja kermaan jäi suklaapaloja. Pitää kokeilla kuorrutteen tekoa joskus uudelleen. Pursotuskerman värjäsin itsetehdyllä pakastetulla mustikkasoseella.





Kakkupohja:

6 kananmunaa
2 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta


Täyte:

n. 1 l pakastemansikoita
n. 2 dl vadelmia
4 dl vispikermaa
200g vaniljarahkaa
200 g mansikkarahkaa
2 dl vaniljakreemijauhetta


Kuorrutus:

4 dl vispikermaa
(200g sulatettua valkosuklaata kerman sekaan)


Pursotus:

2 dl kermavaahtoa
1 rkl mustikkasosetta




 


Meillä on juhlittu myös vanhimman pojan 6-vuotis synttäreitä ja hän teki itse juhliin turkinpippurijuustokakun. Tästä on tulossa resepti blogiin seuraavaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti