keskiviikko 29. marraskuuta 2023

Kuulumisia

Olen nyt kirjoitellut reseptejä blogiin viiden viikon ajan. On ollut kiva huomata, että tänne on eksynyt muutamia ihmisiä katselemaan mitä ollaan touhuiltu. Kiitos teille!

Lapsista on ollut hauska olla mukana tekemässä ruokia ja saada olla kuvattavina. Lasten kuvat ovat kuitenkin sellaisia, missä ei näy kasvoja. En halua jakaa lasten kuvia mihinkään ennen kuin he ovat itse tarpeeksi isoja päättääkseen asiasta.  Meillä ei ole kuin tavallinen puhelin, millä otetaan kuvia, joten kuvien laatukaan ei ole aivan huippuluokkaa. Kuvista kuitenkin näkyy mitä puuhaillaan.


Kolme käsiparia, yksi kakkutaikina.


Haluan ruokaa tehdessäni ottaa ns. rehellisiä kuvia meidän ruuanlaitossa. En osaa tehdä hienoja annoksia tai sommitella kuviin erikoista rekvisiittaa. Kuvissa näkyy tekemistä ja välillä hellalla saattaa olla tahraa tai pöydillä tiskejä odottamassa. Ruuanlaitto on joskus (varsinkin lasten kanssa) sotkuista puuhaa ja mielestäni se ei haittaa.


Kananmunan kuoria on kiva murskata ja levitellä.


Kun teen reseptejä yritän ajatella ohjeita niin, että kuka tahansa pystyisi niitä noudattamaan. Yritän ottaa kuvan myös jokaisesta työvaiheessa, jolloin myös lapsi, joka ei osaa lukea pystyy seuraamaan ohjetta. Kuvat myös selventävät tekemistä aloitteleville kokeille, jos reseptiä lukemalla ei ymmärräkään ihan kaikkea. Minulla on reseptejä vaikeustasoltaan laidasta laitaan niin jokaiselle löytyy tekemistä.


Lapset kokkailemassa.


Kuvan valmiista ruuasta valmistusastiassaan laitan yleensä aina reseptin loppuun. Reseptin alussa taas näkyy kuva ruuasta annosteltuna lautasella. Useimmiten annoskuva on lapsen lautasesta, joten ethän ihmettele jos annokset näyttävät pieniltä aikuisen silmään. 


Juhlatunnelmaa! Jos vähän maistelisin...


Meillä on mielessä paljon mitä halutaan tehdä. Lapset ovat myös miettineet mitä ruokaa tai leipomista haluaisivat tehdä yksin niin, että äiti hoitaisi pelkän kuvaamisen. Täytyy toteuttaa tälläsiä reseptejä, kun on taas rauhallinen vapaapäivä kaikilla. Tällä hetkellä blogista löytyy 5-vuotiaan itse suunnittelema resepti mustikkarahkalle, jonka hän myös itse valmisti. Oli kyllä hyvää...


Paistohommiin...!


Välillä mietin, että osaakohan lapsi tehdä kaiken sen mihin intoa löytyisi. Useimmiten kuitenkin annan heidän kokeilla ikätason mukaisesti uusia juttua. Tästä tulikin mieleen kiinnostaisiko teitä postaus siitä mitä kaikkea lapset osaavat tehdä keittiössä? 


Parasta on hakea astioita kaapista ja leikkiä niillä, leikkkiastiat ovat ihan tylsiä!


Mielipiteitä saa kertoa ja kommentit ovat tervetulleita!

Seuraavaksi tulossa reseptejä mm. makaroonilaatikkoon, smetanaiseen uuniloheen ja 4-vuotiaan tekemään hedelmärahkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti