tiistai 9. tammikuuta 2024

Riisipuuro leivinuunissa

 

Helppo iltapala tai miksei vaikka ruokakin on riisipuuro uunissa tehtynä. Olin aamupäivällä lämmittänyt leivinuunin niin uunipuuron sai hautumaan sinne ennen iltapalaa. Talvella tuleekin tehtyä usein uunipuuroja niiden helppouden vuoksi.

Kun lapset sairastivat olin keittänyt heille marjakiisseliä, jota oli vielä jäljellä uuniriisipuuron lisukkeeksi. Kiisselin pohja oli tehty mansikkamehusta, jossa keitin musta- ja punaherukoita. Marjat vatkasin niin, että ne hajosivat kiisselin joukkoon, koska meillä nirsoillaaan kokonaisista herukoista. Valmiiseen kiisseliin lisäsin vielä vähän reilummin sokeria kirpeyden vuoksi sekä jäisiä mansikoita ja vadelmia. Näin valmistettuna se maistui kaikille.


Riisiuunipuuroa


Riisiuunipuuroa ja marjakiisseliä


Resepti:

2 dl riisiä

1,5 l maitoa

1 tl suolaa

25 g voita


Tarvikkeet:

Kannellinen uunivuoka

Litran mitta

Teelusikka

Voiveitsi

Sekoituskauha

Patalaput






Ennen aloitusta muistathan pestä kädet ja tarkistaa, että löydät kaikki raaka-aineet ja tarvikkeet.



1. Mittaa 2 dl puuroriisiä ja kaada se uunivuokaan.






2. Lisää 25 g voita riisin joukkoon.




3. Lisää 1 tl suolaa riisin joukkoon.




4. Lisää 1,5 litraa maitoa uunivuokaan.





5. Sekoita.




6. Laita puuro uuniin ja anna sen hautua kannen alla noin 1,5 tunnin ajan.




Leivinuunin lämpö oli noin 170 astetta, kun laitoin puuron uuniin,


7. Sekoita puuroa pari kertaa kypsymisen aikana. Jos puuro näyttää liian tiukalta voit lisätä siihen maitoa.




8. Syö puuro sellaisenaan tai haluamiesi lisukkeiden kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti