Helppo iltapala tai miksei vaikka ruokakin on riisipuuro uunissa tehtynä. Olin aamupäivällä lämmittänyt leivinuunin niin uunipuuron sai hautumaan sinne ennen iltapalaa. Talvella tuleekin tehtyä usein uunipuuroja niiden helppouden vuoksi.
Kun lapset sairastivat olin keittänyt heille marjakiisseliä, jota oli vielä jäljellä uuniriisipuuron lisukkeeksi. Kiisselin pohja oli tehty mansikkamehusta, jossa keitin musta- ja punaherukoita. Marjat vatkasin niin, että ne hajosivat kiisselin joukkoon, koska meillä nirsoillaaan kokonaisista herukoista. Valmiiseen kiisseliin lisäsin vielä vähän reilummin sokeria kirpeyden vuoksi sekä jäisiä mansikoita ja vadelmia. Näin valmistettuna se maistui kaikille.
Riisiuunipuuroa ja marjakiisseliä |
Resepti:
2 dl riisiä
1,5 l maitoa
1 tl suolaa
25 g voita
Tarvikkeet:
Kannellinen uunivuoka
Litran mitta
Teelusikka
Voiveitsi
Sekoituskauha
Patalaput
Leivinuunin lämpö oli noin 170 astetta, kun laitoin puuron uuniin, |
7. Sekoita puuroa pari kertaa kypsymisen aikana. Jos puuro näyttää liian tiukalta voit lisätä siihen maitoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti