maanantai 13. marraskuuta 2023

Itse tehty chilikastike

Minun tämän kesän hurja chilisato eli yhteensä 150 g chilejä kypsyi vihdoinkin. Aamulla kävimme kaupassa ja sieltä tarttui mukaan pussillinen hävikkivihanneksia, jossa oli kirsikkatomaatteja ja paprikoita. Tykätään syödä tulista ruokaa, joten ajattelin kokeilla tehdä itse chilikastiketta. Chilit eivät olleet kovin tulisia, joten tästä jäi ehkä vähän potkua puuttumaan, mutta hyvää tuli silti. 

Tällä ohjeella valmista kastiketta tuli noin 1,5 litraa.

Tällä kertaa tekovaiheen kuvat jäi ottamatta, mutta tässä on kuitenkin resepti. Jos jollain on hyvä resepti itse tehtyyn chilikastikkeeseen, niin laittakaahan kommenttia!




Resepti:


150g chiliä

300g paprikaa

350 g kirsikkatomaatteja

10 valkosipulia 

1,5 dl vettä

2 dl etikkaa

2 dl hillosokeria

1 tl suolaa

2 tl maissitärkkelystä 



Tarvikkeet:


Vaaka

Vihannesveitsi

Desimitta

Teelusikka

3 litran kattila

Sauvasekoitin

Lasi

Haarukka


1. Ota paprikoista ja chileistä kanta pois, pese ja pilko muutamaan osaan. Lisää kattilaan.

2. Pese tomaatit ja lisää kattilaan.

3. Kuori valkosipulit ja lisää kattilaan.

4. Mitta vesi, hillosokeri, etikka ja suola kattilaan.

5. Laita kattila levylle kuumenemaan ja anna kiehua noin 15 minuutin ajan kunnes paprikat ovat pehmenneet.

6. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.

7. Lisää maissitärkkelys ja tilkka vettä lasiin. Sekoita haarukan kanssa tasaiseksi suurusteeksi. Lisää suuruste ohuena vanana koko ajan sekoittaen kastikkeen joukkoon.

8. Keitä vielä 4 minuutin ajan.

9. Lisää kastike kuumiin purkkeihin, jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.



Vinkki! Halutessssi voit myös pakastaa chilikastikkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti