Resepti:
Paahtoleipää
Kanan sisäfilettä
1 tl suolaa
1 tl currya
1 rkl makeaa chilikastiketta
Rypsiöljyä
1 dl vettä
1 tl kuivattua persiljaa
1 kanaliemikuutio
Pieni sipuli
Puolikas paprika
3-4 rkl majoneesia
3-4 rkl valkosipulituorejuustoa
1-2 rkl kurkkusalaattia
Tarvikkeet:
Leikkuulauta
Leikkuuveitsi
2-3 litran muovikulho
Paistinpannu
4 ruokalusikkaa
1 teelusikka
Desimitta
Pihdit
Muovikelmu tai muovipusseja
Ennen aloitusta muistathan pestä kädet ja tarkistaa että löydät kaikki raaka-aineet ja tarvikkeet. Pese kädet myös aina jos olet koskettanut raakaa kanaa (salmonellavaara).
1. Lisää mausteet eli suola, curry sekä makea chilikastike ja hiero raakoihin kanafileisiin niin, että mausteita on tasaisesti joka kohdassa.
Jos sinulla on aikaa voit antaa kanojen maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
2. Laita paistinpannu kuumenemaan, lisää loraus rypsiöljyä pannulle ja ruskista kanojen pintoja 2-3 minuuttia molemmin puolin.
3. Lisää kanaliemikuutio, vesi ja persilja.
4. Anna kanojen hautua hiljalleen kypsäksi noin 5 minuutin ajan. Tarkista, että kanat ovat kypsiä. Nosta sen jälkeen kanat jäähtymään. Voit jäähdyttää kanat kylmässä vesihauteessa tai viileällä ilmalla ulkona.
Kanat voi myös kypsentää jo aikaisemmin kunhan säilytät jäähdytettyjä kanoja jääkaapissa!
5. Kuori ja pilko sipuli niin pieneksi kuin osaat.
6. Huuhtele paprika, poista siemenet ja pilko pieniksi kuutioiksi. Lisää silputtu sipuli ja paprika kulhoon, johon alat tehdä kanatäytettä.
7. Pilko kana pieniksi kuutioiksi ja lisää kasvisten joukkoon.
8. Lisää majoneesi, valkosipulituorejuustoa ja kurkkusalaaatti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
9. Sekoita hyvin.
10. Levitä leivät leikkuulaudalle ja lisää jokaisen päälle reilu ruokalusikallinen kanatäytettä. Levitä täyte huolellisesti jokaiseen kohtaan.
11. Laita toinen leipä leipien päälle kanneksi.
12. Laita leivät muovipussiin tai kääri kelmun sisään ja anna maustua mielellään seuraavan päivään saakka. Näin leivät maustuvat herkullisen kosteiksi.
13. Leikkaa leivät kolmioiksi, kahteen tai neljään osaan.
Tarjoile väli- tai iltapalaksi tai vaikkapa syntymäpäiväjuhlissa! Seuraavalla kerralla tehdäänkin kolmioleivät kinkusta.