torstai 9. marraskuuta 2023

Helppo kaikki sekaisin banaanikakku

Hupsis! Huomattiin, että meillä oli jäänyt kolme banaania kerhoreppuun parin päivän takaiselta reissulta. Onneksi ne eivät olleet menneet vielä huonoksi vaan olivat vain ylikypsiä. Mietittiin mitä niistä tekisi ja tuli mieleen, että tehdäänpä tulevaa isänpäivää silmällä pitäen harjoituskakku. Ukki tykkää syödä kuivakakkuja kahvin kanssa niin tässähän olisi hyvä lahjaidea lapsenlapsilta!  Tänään tehdään oma kakku maisteltavaksi ja lauantaina leivotaan sitten ukille oma kakku.

Tämä on helppo ja nopea resepti banaanikakulle. Tällä kertaa kakku leivottiin yhteistyössä 1,5- ja 4-vuotiaiden lasten kanssa. Pienin viihtyi hyvin kun sai voidella kakkuvuokaa ja muussata banaaneja. Isomman kanssa saimme sillä aikaa mittailla muita aineita rauhassa. Välillä tuntui, että käsiä oli vähän liikaa yhdessä lusikassa kiinni, mutta kaikki saivat vuorollaan sekoitella. Yhteistyöllä tulee paras tulos!



Tällä ohjeella tulee yksi iso kakku tai kaksi pienempää.


 Resepti:

3 ylikypsää banaania

100 g voita

1,5 dl sokeria

1 kananmuna

1 dl piimää

1 tl ruokasooda

2 tl leivinjauhetta

1 tl vanilliinisokeria

4 dl vehnäjauhoja

Juoksevaa rasvaa

Korppujauhoja




Tarvikkeet:

Iso kakkuvuoka tai 2 pienempää

Suti

Haarukka

Lautanen

Pieni kulho voin sulatukseen

Noin 1 litran kulho kuivien aineiden mittaukseen

Noin 3 litran kulho taikinalle

Teelusikka

Desimitta

Vispilä

Nuolija

Sähkövatkain

Patalaput

Puutikku (tulitikku)


Kuvasta puuttuu toinen kakkuvuoka, kun en aluksi tajunnut ettei taikina mahdukaan yhteen kakkuvuokaan.


Ennen aloitusta muistathan pestä kädet ja tarkistaa että löydät kaikki raaka-aineet ja tarvikkeet. 


1. Voitele kuivakakkuvuoka sudilla juoksevalla rasvalla tarkasti joka kohdasta. Sen jälkeen kaada korppujauhoja vuokaan ja pyörittele vuokaa niin, että korppujauhoja on joka paikassa. Näin kakku ei tartu vuokaan kiinni. Jätä kakkuvuoka sivuun odottamaan.








2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.




3. Kuori ja muussa banaanit haarukalla lautasen päällä.



Hyvin riittää kahdellekin muussattavaa.



4. Sulata voi mikrossa pienessä kulhossa.





5. Mittaa kuivat aineet eli vehnäjauho, leivinjauhe, ruokasooda ja sokerit 1 litran muovikulhoon ja sekoita ne vispilällä sekaisin.











6. Ota noin 3 litran muovikulho, johon aletaan tehdä banaanikakkutaikinaa ja lisää siihen muussatut banaanit.





7. Lisää kuivat aineet taikinaan.




 
8. Riko kananmuna ensin kulhoon, jossa oli kuivat aineet ja lisää sen jälkeen kananmuna taikinaan.


Pojat ovat oppineet rikkomaan kananmunat jo 3-vuotiaina.




9. Lisää voisula taikinaan.





10. Lisää piimä taikinaan.





11. Sekoita taikina tasaiseksi sähkövatkaimella.


Koneiden käyttö on lasten mielipuuhaa (ja vatkainten nuoleminen).


12. Kaada taikina kakkuvuokaan.


Täytä vuuasta noin 2/3, sillä taikinaa kohoaa uunissa.

Kokeiltiin upottaa toiseen vuokaan suklaapaloja, kivoja yllätyksiä kakun sisällä!



13. Laita kakkuvuoka uuniin ja paista 175 asteessa pieniä  kakkuja noin 30 minuutin ajan tai isompaa noin 45 minuutin ajan.




14. Kurkista välillä kakkuja, ettei pinta ala tummumaan liikaa. Kakkujen ollessa uunissa kerettiin siivota pöydät ja laittaa tiskit tiskikoneeseen sekä pelata pari erää merirosvomuistipeliä.






15. Tarkista, että kakku on kypsä esimerkiksi tulitikulla.


Kakku on valmis kun tikkuun ei tartu taikinaa.


16. Kumoa kakut leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.




17. Herkullista tulevaa isänpäivää!


Lapset tekivät kortteja isälle ja ukille.


Tässä kuvassa myöhemmin samalla ohjeella tehdyt kakut ukin isänpäivälahjaksi. Lapset halusivat vielä koristella tomusokerikuorrutteella ja strösseleillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti