Minun teki mieli tehdä välillä vähän erikoisempaa ruokaa ja ehkäpä joskus olisi kiva syödä ruokaa vähän aikuisempaan makuun. Selailin vanhaa kokkikirjaani ja sieltä löytyi resepti broileri-kookoscurryyn.
Nuorempana tein tätä ruokaa useasti, mutta nyt se on ollut vähän unohduksissa. Alkuperäinen resepti on siis opiskeluaikojen ruuanvalmistuskirjasta, mutta olen muokannut sitä omaan makuun sopivaksi. Alkuperäisessä reseptissä kanat paistetaan ensin uunissa ja sitten keitettäisiin kookokosmaidon kanssa kastikkeeksi kattilassa. Itse teen kuitenkin (laiskuuttani) ruuan kokonaan uunissa ja mielestäni se onnistuu näinkin yhtä hyvin.
Broileri-kookoscurry oli yhtä hyvää kuin muistin ja tekemiseenkään ei tarvinnut käyttää paljon aikaa. Tämän ruuan teossa pitää vain muistaa laittaa kanat ajoissa maistumaan niin siitä tulee herkullista. Uuni hoitaakin sitten melkein lopun työn eli tämä olisi nopea vaikka töiden jälkeenkin laittaa uuniin ja ruoka olisi reilun puolen tunnin päästä pöydässä.
Lapsia vähän jännitti maistaa tätä ruokaa ja kaksi nuorinta olivatkin sitä mieltä, että kana on liian mausteista. Vanhin poika kuitenkin sanoi, että ihan ok eli toivoa on, että jonain päivänä ruoka maistuisi muillekin kuin aikuisille.
Keitin tämän kanssa jasmiini-/basmatiriisisekoitusta, mutta nuudelit sopisivat myös hyvin ruuan kaveriksi, ehkä lapsetkin pitäisivät nuudeleista enemmän. Onneksi tein ruokaa ison vuoallisen niin voidaan maistella sitä seuraavana päivänä nuudelien kanssa.
Tällä ohjeella tulee iso pannullinen ruokaa. Jos haluat voit puolittaa ohjeen ja kokeilla tehdä ensin pienemmän annoksen. Kastike kestää kuitenkin hyvin pakastamisen, kunhan sen kuumentaa sulattamisen jälkeen kunnolla. Itse laitoin kastiketta yhden rasian pakkaseen niin on kiireiselle päivälle nopea ruoka valmis.
Resepti:
700g broilerinsuikaleita
1,5 dl soijakastiketta
1 rkl juustokuminaa
100 g currytahnaa
2 rkl kurkumaa
4 valkosipulinkynttä
1 dl makeaa chilikastiketta
1 rkl sitruunamehua
1 tl ruokasoodaa
2 tlk kookosmaitoa
2 rkl maissitärkkelystä
1 dl vettä
Tarvikkeet:
Kannellinen muovikulho
Desimitta
Ruokalusikka
Vihannesveitsi
Valkosipulipuristin
Teelusikka
Kannellinen uunivuoka
Kauha
0,5 litran mitta
Ruokalusikka
Haarukka
Ennen aloitusta muistathan pestä kädet ja tarkistaa että löydät kaikki raaka-aineet ja tarvikkeet. Pese kädet myös aina jos olet koskettanut raakaa kanaa (salmonellavaara).
1. Kaada broilerinsuikaleet muovikulhoon.
2. Kuori valkosipulit ja murskaa ne valkosipulipuristimella kanan sekaan.
Voit pilkkoa valkosipulin pieneksi myös veitsellä |
3. Lisää mausteet broilerin sekaan ja sekoita.
1,5 desilitraa soijakastiketta |
1 desilitra makeaa chilikastiketta |
1 ruokalusikallinen juustokuminaa |
2 ruokalusikallista kurkumaa |
1 purkillinen eli 100g currytahnaa |
1 ruokalusikallinen sitruunamehua |
1 teelusikallinen ruokasoodaa |
Sekoita |
4. Laita kansi päälle ja anna maustua jääkaapissa yön yli tai vähintään kahden tunnin ajan.
5. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
6. Sekoita maustuneita kanoja ja laita ne uunivuokaan.
7. Paista kanoja noin 15 minuutin ajan uunissa. Sekoita välillä.
Sekoita pari kertaa paistamisen aikana |
8. Lisää 2 purkkia kookosmaitoa.
Jos haluat kastikkeeseen vähemmän lientä voit lisätä vain yhden purkin kookosmaitoa. |
9. Lisää maissitärkkelyksestä tehty suurus.
2 ruokalusikallista maissitärkkelystä |
Lisää 1 desilitra vettä ja sekoita |
Lisää suuruste koko ajan sekoittaen |
10. Hauduta vielä uunissa kannen alla noin 30 minuutin ajan.
11. Syömään!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti