keskiviikko 25. lokakuuta 2023

Kermainen kanapasta

Tämä resepti ei ole siitä terveellisimmästä päästä, mutta on niin äidin (varsinkin äidin) kuin lastenkin mielestä yksi lemppareista. Tämä ruoka sopii myös kiireisiin arki-iltoihin kun haluaa saada pöytään jotain maistuvaa nopeasti. 

Reseptiä voi muokata sen mukaan mitä kaapista löytyy, mutta mielestäni nämä tuotteet sopivat siihen parhaiten. Esimerkiksi kuohukerman voi vaihtaa johonkin muuhun kermaan tai vaihtaa pastan erimuotoiseksi. Halutessaan kasvisten määrää voi lisätä ruuassa ja lisätä vaikkapa sipulia. Itse sain käytettyä tähän ruokaan loput itse kasvatetuista paprikoista, jotka eivät aivan kerenneet kypsyä. Meillä oli poppamiehen makeaa chilikastiketta, joka on mielestäni tulisempaa kuin useimmat muun merkkiset makeat chilikastikkeet, joten sen määrää ruuassa voi mukailla oman maun mukaan.

Tämän voi tarjoilla tuoreen salaatin ja esimerkiksi keittettyjen vihreiden papujen tai maissin kanssa. Meillä tarjoiltiin tänään pasta itsekasvatettujen kirsikkatomaattien kanssa. Tästä ruuasta riitti lounas koko perheelle eli kahdelle aikuiselle ja kolmelle lapselle, sen lisäksi seuraavalle päivälle jäi vielä yksi annos jääkaappiin odottamaan.


Neidin annos, vain salaatinlehdet jäi syömättä...


Resepti:

350g hunajamarinoitua kanaa

0,5-1 paprika

Öljyä

2 dl kuohukermaa

2 dl vettä

1 kanaliemikuutio

1 tl currya

1 rkl makeaa chili kastiketta


300g tagliatelle pastaa 

2 tl suolaa




Tarvikkeet:

Leikuulauta

Leikkuuveitsi

Syvä paistinpannu

Puulasta

Noin 3 litran kattila

Teelusikka

Ruokalusikka

Lävikkö




Ennen aloitusta muistathan pestä kädet ja tarkistaa että löydät kaikki raaka-aineet ja tarvikkeet. Pese kädet myös aina jos olet koskettanut raakaa kanaa (salmonellavaara).


1. Laita vesi pastalle kiehumaan. Vettä voi olla kattilassa noin 2 litraa eli hieman yli kattilan puolivälin. Kun vesi kiehuu lisää 2 tl suolaa ja pasta. 


Varo kattilasta nousevaa kuumaa höyryä!

Keitä pastaa pussiin ohjeen mukainen aika sopivan kypsäksi, yleensä noin 10 minuuttia. Sekoita pastaa muutaman kerran keittämisen aikana. Kaada pastasta vesi pois lävikön läpi altaan päällä.


Ole varovainen kaataessasi kiehuvaa vettä!


Voit valmistaa kanakastikkeen ennen pastan keittoa valmiiksi hautumaan tai sillä aikaa kun pastan vesi kuumenee ja pasta kiehuu.


2. Poista paprikasta siemenet ja pilko haluamasi määrä paprikaa pieniksi kuutioiksi.


Paprika on leikattu ensin suikaleiksi, jotka on sitten kuutioitu.


3. Laita paistinpannu kuumenemaan ja lisää siihen hieman rypsiöljyä sekä hunajamarinoidut kanat. 




4. Paista kanasuikaleita muutaman minuutin ajan keskilämmöllä ja lisää paprikakuutiot. Lisää myös curry ja makea chilikastike. Paista vielä sen aikaa, että kanat ovat kypsiä.




5. Lisää pannulle kuohukerma ja vesi (veden saat helposti mitattu kuohukerman tölkillä ja näin saat samalla huuhdottua purkista kaikki kermat ruuan sekaan). Lisää myös kanaliemikuutio.




6. Kiehauta ja anna hautua miedolla lämmöllä 5- 10 minuuttia.


Muistathan sekoitella kastiketta ja pastaa välillä.


7. Lisää pasta kastikkeen joukkoon ja tarkista maku. Mausteita voi lisätä oman maun mukaan. Tarjoile haluamiesi lisukkeiden kera.




8. Lopuksi maha täyteen ja jälkien siivous.




Jos ruokaa jää seuraavalle päivälle kannattaa se lämmittää paistinpannulla ja lisätä siihen hieman vettä niin pasta on sopivan mehevää myös seuraavalla aterialla. Jos lämmität vain yhden annoksen mikrossa voi lautasellekin laittaa tilkan vettä niin ruoka ei pääse kuivumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti