Tämä on harvinainen herkku meidän perheessä sen suuritöisyyden takia. Maku on kuitenkin niin herkullinen, että joskus kannattaa hiukan uhrata aikaa. Onneksi 4 ja 5 vuotiaat pojat voi houkutella auttamaan pastaputkien täytössä kun antaa jauhelihamassan jäähtyä tarpeeksi ennen täyttöä. Meillä pojilta onnistuu myös jauhelihan paisto niin pystyn itse pilkkomaan kasviksia täytteeseen samaan aikaan. Pojat innostuivat myös auttamaan kasvisten pesussa ja pilkkomisessa. Yhdessä on hauska kokkailla!
Resepti:
700 g jauhelihaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 paprika
2 porkkanaa
Puolikas palsternakka
Noin 10cm pala kesäkurpitsaa
1 prk (300g) Salsakastiketta (vahvuus oman maun mukaan)
1 lihaliemikuutio
2 tl paprikajauhetta
1 tl juustokuminaa
1 tl mustapippuria
2 tl pizzamaustetta
1 rkl soijakastiketta
1dl vettä
1 pkt cannelonipastaputkia
1 tlk (390g) yrteillä maustettua tomaattimurskaa
2 dl ruokakermaa
150 g juustoa tai juustoraastetta
Tarvikkeet:
Patalaput
Leikkuulauta
Kuorimaveitsi
Vihannesveitsi
Leikkuuveitsi
Teelusikka
Ruokalusikka
Paistinpannu
Puulasta
Lautanen
Juustoraastin
Iso vuoka esim. Lasagnevuoka
Kulho jauhelihan jäähdytystä varten
Kumihanskat
Ennen aloitusta muistathan pestä kädet ja tarkistaa että löydät kaikki raaka-aineet ja tarvikkeet.
1. Esivalmistele ensin kaikki kasvikset.
- Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulit pieniksi kuutioiksi.
- Poista paprikasta siemenet, huuhtele juoksevan veden alla ja pilko se pieniksi kuutioiksi.
5-vuotiaan pilkkomisharjoittelua. |
- pese ja pilko kesäkurpitsa kuutioiksi.
Lasten veitsellä on turvallista pilkkoa sormisuojan kanssa. |
- Kuori porkkanat ja palsternakka kuorimaveitsellä, huuhtele juoksevan veden alla ja raasta ne raastimella karkeaksi raasteeksi.
4-vuotiaaltakin onnistuu jo porkkanan kuoriminen. |
2. Laita paistinpannu levylle kuumenemaan ja ruskista siinä jauhelihaa. Kun jauheliha on ruskistunut voit lisätä mausteet eli 1 lihaliemikuutio, 2 tl paprikajauhetta, 1 tl juustokuminaa, 1 tl mustapippuria, 2 tl pizzamaustetta ja 1 rkl soijakastiketta
3. Lisää kasvikset jauhelihan sekaan ja paista vielä muutama minuutti.
4. Lisää salsakastike jauhelihan sekaan, purkin voit huuhtoa tilkalla vettä ja lisätä veden jauhelihakasvismössöön.
5. Laita kansi päälle ja anna hautua vähintään 15 minuutin ajan. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita.
6. Laita jauhelihamassa hetkeksi jäähtymään esimerkiksi kylmällä vedellä täytettyyn tiskialtaaseen. Jos sinulla on sopiva paikka niin voit jäähdyttää ruuan myös ulkona viileällä ilmalla.
Varo ettei astian sisälle mene vettä. |
7. Tässä välissä voit raastaa juuston jos sinulla ei ole valmista juustoraastetta.
8. Seuraava vaihe on cannelonien täyttäminen. Toiset tykkäävät käyttää pursotinpussia ja toiset laittaa massaa putkien sisään teelusikan avulla. Itse laitan yleensä kumihanskat käteen ja täytän käsineen putket eli yksinkertaisesti otan jauhelihaa käteen ja työnnän sitä sormilla putkien sisälle. Täytä kaikki putket haluamallasi tavalla ja asettele ne vuokaan vieritysten. Jos sinulla ei ole tarpeeksi isoa vuokaa voit laittaa canneloniputket kahteen kerrokseen.
Lapset työn touhussa. |
9. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
10. Kaada tomaattimurska tasaisesti cannelonien päälle. Huuhtele purkki tilkalla vettä ja lisää vuokaan.
11. Kaada kerma cannelonien päälle. Voit taas huuhtoa kermatölkin tilkalla vettä niin saat hyödynnettyä kaiken purkin reunoille jääneen kerman.
12. Lisää juustoraastetta tasainen kerros cannelonien päälle.
13. Laita vuoka uuniin. Pudota lämpötila 175 asteeseen ja paista noin 40 minuuttia. Paiston puolessa välissä voit peittää vuoan foliolla niin se ei kuivu.
14. Ruuan ollessa uunissa kerkeät tehdä tuoreen salaatin, siivota sotkut keittiöstä ja kattaa pöydän. Vaihtoehtoisesti tämä on myös hyvä hetki pelata lasten yksi Afrikan tähti peli. Voittaja saa ottaa ruokaa ensimmäisenä!
Hyvää ruokahalua! Kaikki lapset antoivat tälle ruualla tuplapeukut ylöspäin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti