tiistai 31. lokakuuta 2023

Kanakolmioleivät

Muutama viikko sitten taltutettiin viskarin jälkeinen nälkäkiukku ostamalla kanakolmioleipä s-marketista. Pojan mielestä leipä oli todella hyvää niinpä sanoin, että odotapas vaan kun tehdään joku päivä itse kolmioleipiä. On hyvä, että joskus maistuu valmis välipala kaupasta, mutta kyllähän se oma tekemä maistuu aina paremmalta!

Tällä ohjeella tuli yhteensä 12 kokonaista leipää eli 24 kolmioleipää tai 48 pikkukolmiota. 



Resepti:

Paahtoleipää

Kanan sisäfilettä

1 tl suolaa

1 tl currya

1 rkl makeaa chilikastiketta

Rypsiöljyä

1 dl vettä

1 tl kuivattua persiljaa

1 kanaliemikuutio

Pieni sipuli

Puolikas paprika

3-4 rkl majoneesia 

3-4 rkl valkosipulituorejuustoa

1-2 rkl kurkkusalaattia 




Tarvikkeet:

Leikkuulauta

Leikkuuveitsi

2-3 litran muovikulho

Paistinpannu 

4 ruokalusikkaa

1 teelusikka 

Desimitta

Pihdit

Muovikelmu tai muovipusseja




Ennen aloitusta muistathan pestä kädet ja tarkistaa että löydät kaikki raaka-aineet ja tarvikkeet. Pese kädet myös aina jos olet koskettanut raakaa kanaa (salmonellavaara).


1. Lisää mausteet eli suola, curry sekä makea chilikastike ja hiero raakoihin kanafileisiin niin, että mausteita on tasaisesti joka kohdassa. 




Jos sinulla on aikaa voit antaa kanojen maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.


2. Laita paistinpannu kuumenemaan, lisää loraus rypsiöljyä pannulle ja ruskista kanojen pintoja 2-3 minuuttia molemmin puolin. 





3. Lisää kanaliemikuutio, vesi ja persilja. 





4. Anna kanojen hautua hiljalleen kypsäksi noin 5 minuutin ajan. Tarkista, että kanat ovat kypsiä. Nosta sen jälkeen kanat jäähtymään. Voit jäähdyttää kanat kylmässä vesihauteessa tai viileällä ilmalla ulkona.




Kanat voi myös kypsentää jo aikaisemmin kunhan säilytät jäähdytettyjä kanoja jääkaapissa!

5. Kuori ja pilko sipuli niin pieneksi kuin osaat. 

6. Huuhtele paprika, poista siemenet ja pilko pieniksi kuutioiksi. Lisää silputtu sipuli ja paprika kulhoon, johon alat tehdä kanatäytettä.





7. Pilko kana pieniksi kuutioiksi ja lisää kasvisten joukkoon.





8. Lisää majoneesi, valkosipulituorejuustoa ja kurkkusalaaatti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.




9. Sekoita hyvin.



10. Levitä leivät leikkuulaudalle ja lisää jokaisen päälle reilu ruokalusikallinen kanatäytettä. Levitä täyte huolellisesti jokaiseen kohtaan.



11. Laita toinen leipä leipien päälle kanneksi.



12. Laita leivät muovipussiin tai kääri kelmun sisään ja anna maustua mielellään seuraavan päivään saakka. Näin leivät maustuvat herkullisen kosteiksi.



13. Leikkaa leivät kolmioiksi, kahteen tai neljään osaan. 



Tarjoile väli- tai iltapalaksi tai vaikkapa syntymäpäiväjuhlissa! Seuraavalla kerralla tehdäänkin kolmioleivät kinkusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti