Meillä on innostuttu nyt syömään sosekeittoja. Sosekeitot maistuvat koko perheelle ja lapset pyytävät, että tehdään sosekeittoa. Kun lapsilla on näin järkeviä ruokaehdotuksia niin yleensä myös pyrin ne toteuttamaan.
Kasvissosekeitot ovat terveellistä, mutta mikä parasta helppoa ja nopeaa arkiruokaa. Kasvissosekeitot ovat helppo tapa lisätä vihannesten syöntiä sekä saada kevennettyä ruokavaliota.
Kasvissosekeittoihin voi myös hyödyntää kauppojen hävikkivihanneksia ja vähän jo natistuneita kasviksia. Keittoa kannattaa tehdä iso kattilallinen ja pakastaa osa. Näin säästät sähköä ja saat helpotettua kiireistä arkipäivää. Keitto on siis myös usein edullista tehdä.
Tällä kertaa oli vuorossa perunapurjososekeiton teko. En muista olenko ennen tehnyt lapsille juuri tälläistä keittoa. Keitosta tuli maukas ja lapset sanoivat sen maistuvan yhtä hyvältä kuin porkkanaisetkin sosekeitot.
Resepti:
2 kg perunaa
1 purjo
noin 1,5 litraa vettä
2 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
2 dl ruokakermaa
1 tl kuivattua persiljaa
Tarvikkeet:
noin 4 litran kattila
1 litran mitta
leikkuulauta
kuorimaveitsi
leikkuuveitsi
teelusikka
sauvasekoitin
Ennen aloitusta muistathan pestä kädet ja tarkistaa, että löydät kaikki raaka-aineet ja tarvikkeet.
1. Kuori perunat.
Leikkaa purjosta pää pois. |
Leikkaa purjosta huonot osat pois. |
Halkaise purjo pitkittäin. |
Huuhtele purjo hyvin, lehtien välissä on usein multaa. |
Kasvissosekeitot kaipaavat usein varsinkin lasten mielestä jonkin hiukan tuhdimman lisukkeen kaveriksi. Tässä on muutamia ohjeita blogistani, jotka sopivat hyvin korvaamaan tavallisen voileivän.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti