Lasagne on yksi meidän perheen lempiruuista ja siitä tulee aina keksittyä erilaisia versioita. Harmin paikka on suuri kun ensin haaveillaan puoli päivää, että tänään tehdään lasagnea ja sitten huomataan lasagnelevyjen loppuneen.
Olin kuitenkin päättänyt tehdä lasagnea ja tällä kertaa käytin levyjen tilalla putkispagettia. Halusin myös ruuan nopeasti uuniin ja tein lasagnen yhdellä kastikkeella. Pakastimessa minulla oli myös valmiiksi pilkottua vihanneksia, jotka lisäsin kastikkeeseen.
Tällä reseptillä tuli nopeasti herkullinen lasagne. Jos sinulta löytyy kaapista lasagnelevyjä voit käyttää tietenkin myös niitä, mutta putkispagetit toivat kivaa vaihtelua tähän ruokaan. Lapsetkin näyttivät peukkua.
Jauhelihalasagne putkispagetista. |
Resepti:
500 g jauhelihaa
1 rkl jauhelihamaustetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl sipulijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
2 lihaliemikuutiota
5 dl paprikakuutioita
5 dl raastettua kesäkurpitsaa
4 rkl tomaattipyrettä
1 rkl pizzamaustetta
2 rkl vehnäjauhoja
500 g tomaattimurska
5 dl maitoa
5 dl vettä
N. 2/3 pussillista putkispagettia
150 g juustoa
Sekoittele, murustele jauheliha pieneksi ja anna ruskistua. |
2. Lisää mausteet kun jauheliha on lähes ruskistunut.
Lisää 1 ruokalusikallinen jauhelihamaustetta. |
Lisää 1 teelusikallinen paprikajauhetta. |
Lisää 1 teelusikallinen sipulijauhetta. |
Lisää 1 teelusikallinen valkosipulijauhetta. |
Lisää 2 lihaliemikuutiota. |
Muista sekoitella välillä ja säädä tarvittaessa levyn lämpötilää. |
Voit huuhtoa tölkin tilkalla vettä niin saat tölkistä kaiken kastikkeeseen. |
8. Lisää 1 ruokalusikallinen pizzamaustetta.
Lisää kerros jauhelihakastiketta. |
Lisää noin 25 kpl putkispagetteja jauhelihakastikkeen päälle. |
Lisää juustoraastetta putkispagettien päälle. |
Lisää vielä loput juustoraasteet lasagnen pinnalle. |
Tarkkaile lasagnen pintaa paiston aikana. Voit tarvittaessa pienentää uunin lämpöä tai peittää vuoan foliolla. |
17. Jos maltat anna valmiin lasagnen vetäytyä hetki ennen syömistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti