Edellisessä postauksessa kerroinkin, että olin ollut viikonlopun lomareissulla ja kokkaillut perheelle ruokaa siksi aikaa valmiiksi. Pinaattikeiton lisäksi toinen viikonlopun toiveruoka oli perinteiset lihapullat ja niitä teinkin ison pannullisen. Isä keitti sitten perunaa ja porkkanaa lihapullien lisukkeeksi.
Lihapullia oli onneksi vielä jäljellä kun tulin kotiin reissusta. Oli kauhea nälkä niin lihapullat kyllä maistuivat minulle hyvin viiden tunnin automatkan jälkeen. Tällä ohjeella tuli pehmeät ja maukkaat lihapullat, melkein kuin mummon tekemät.
Resepti:
700g jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
1-2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 lihaliemikuutio
1 kananmuna
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl mustapippuria
1 tl jauhelihamaustetta
Voita
2 rkl vehnäjauhoja
1 rkl soijakastiketta
1 rkl ketsuppia
Vettä
Tarvikkeet:
Muovikulho
Desimitta
Leikkuulauta
Kokkiveitsi
Vihannesveitsi
Pieni paistinpannu
Iso paistinpannu
Teelusikka
Voiveitsi
5 ruokalusikkaa
Litran mitta
Vispilä
Puulasta
Ennen aloitusta muistathan pestä kädet ja tarkistaa, että löydät kaikki raaka-aineet ja tarvikkeet.
1. Mittaa 1 dl korppujauhoja ja kaada korppujauhot kulhoon, jossa tehdään lihapullataikina.
Lisää 1 tl paprikajauhetta. |
Lisää 0,5 teelusikallista rouhittua mustapippuria. |
Lisää 1 tl suolaa. |
3. Lisää 1 dl vettä ja sekoita se korppujauhojen sekaan. Anna korppujauhojen turvota veden kanssa sen aikaa kun pilkot sipulit.
Leikkaa sipulista molemmat päät pois. |
Kuori sipuli. |
Puolita sipuli. |
Leikkaa sipuliin viillot, jätä kuitenkin kanta ehjäksi. |
Kuutioi sipuli leikkaamalla toisin päin eli viiltoja vasten. |
5. Kuori ja pilko valkosipuli. Voit käyttää halutessasi myös valkosipulipuristinta.
Leikkasin valkosipulista molemmat päät pois niin kuoriminen onnistui 2-vuotiaaltakin. |
Paina veitsellä voimakkaasti valkosipuli lyttyyn. |
Pilko litistetty valkosipuli pieniksi kuutioiksi. |
6. Laita paistinpannu levylle kuumenemaan ja leikkaa pala voita pannulle.
Lihaliemikuutio antaa makua sipulille ja lihapullataikinalle. |
Hyvin haudutetut sipulit ovat pehmeitä ja maistuvat näin lapsille. |
9. Lisää 1 kananmuna korppujauhojen sekaan ja sekoita.
Voit lisätä voita jos näyttää, että lihapullat tarttuvat kiinni pannuun. |
Lihapullat on helppo kääntää kahden lusikan avulla. |
Anna lihapullien ruskistua niin, että ne saavat kauniin ruskean pinnan. |
16. Lisää 1 litra vettä paistinpannulle.
Lisää 2 ruokalusikallista vehnäjauhoja mittakulhoon. |
Lisää 1 dl vettä. |
Sekoita tasaiseksi. |
20. Siirrä lihapullat pannun toiseen reunaan odottamaan.
Muista tarkkailla nesteen määrää haudutuksen aikana. |
26. Tarjoile lihapullat esimerkiksi perunamuussin ja porkkanaraasteen kanssa.
Vinkki: Lihapullien hautuessa valmista itse tai lapsesi kanssa jälkiruuaksi esimerkiksi mustikkarahkaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti