Lähdin ensimmäistä kertaa lomalle ilman lapsia ja lapset jäivät viikonlopun ajaksi iskän kanssa kotiin. Tein heille ruuat valmiiksi niin he saivat käyttää enemmän aikaa leikkimiseen ja yhdessäoloon.
Valmistin ison pannullisen lihapullia ruskeassa kastikkeessa, joiden kanssa oli keitettyä perunaa ja porkkanaa. Lihapullista on tulossa resepti seuraavassa postauksessa. Lähtöäni edeltävänä päivänä meillä oli ruokana kanatortilloja, joten niitä jäi myös viikonlopulle. Olin tehnyt myös ison kupillisen salaattia, josta riitti useammalle ruualle lisukkeeksi.
Näiden ruokien lisäksi keitin myös lasten toiveiden mukaisesti pinaattikeiton. Pinaattikeitto on nopea tehdä pakastepinaatista ja onkin näin helppoa arkiruokaa. Pinaattikeiton kanssa voi tarjoilla keitettyjä kananmunia ja esimerkiksi lämpimiä voileipiä tai lihapiirakkaa niin siitä saa tukevamman aterian.
Tälläisillä eväillä isä ja lapset pärjäsivät hyvin viikonlopun yli ja saivat viettää laatuaikaa keskenään. Tässä on siis helpon ja nopean pinaattikeiton resepti.
Resepti:
150 g hienonnettua pakastepinaattia
4 rkl vehnäjauhoja
4 rkl juoksevaa rasvaa
1 l maitoa
1 tl suolaa
Ripaus jauhettua valkopippuria
Ripaus muskottipähkinää
Tarvikkeet:
Kattila
2 ruokalusikkaa
Teelusikka
Vispilä
Puulasta
Teflonpintainen kattila ei pala yhtä helposti pohjaan kuin tavallinen kattila. |
Ennen aloitusta muistathan pestä kädet ja tarkistaa, että löydät kaikki raaka-aineet ja tarvikkeet.
1. Laita kattila levylle lämpenemään ja lisää siihen 4 ruokalusikallista juoksevaa rasvaa.
Jos tässä vaiheessa keittoon jää jauhopaakkuja, keiton voi kaataa siivilän läpi toiseen kattilaan. Näin saat sileän keiton. |
5. Lisää 1 pussillinen eli 150 g pinaattia.
Lisää ripaus jauhettua valkopippuria. |
Lisää ripaus muskottipähkinää. |
Lisää 1 teelusikallinen suolaa. |
8. Tarjoile keitto sellaisenaan tai keitettyjen kananmunien kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti