Kinkkuvoileipäkakku:
1kg ylikypsää palvikinkkua
200 g paprikatuorejuustoa
200 valkosipulituorejuustoa
100 g kermaviiliä
200 g majoneesia
3 dl kurkkusalaattia
1 sipuli
Puolikas kurkku
1 keltainen paprika
1 punainen paprika
0,5 tl paprikajauhetta
0,5 tl mustapippuria
Reilu nippu persiljaa
Pilko vihannekset ja kinkut ja sotke kaikki aineet sekaisin.
50 paahtoleipäviipaletta
Kostutukseen noin. 2 dl lihalientä
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja lado ne tarjottimelle kerroksittain kinkkumössön kanssa. Kostuta leipäviipaleet hyvin lihaliemellä. Annan kakun olla vuorokauden ajan kelmun alla jääkaapissa niin se kostuu maukkaaksi.
Kuorrutus:
400 g ranskankermaa
400 g yrtti tuorejuustoa
3 rkl majoneesia
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl rouhittua mustapippuria
0,5 tl suolaa
Valmista kuorrutus sekoittamalla kaikki aineet yhteen. Kuorruta ja koristele kakku haluamallasi tavalla.
Tällä ohjeella tulee iso voileipäkakku. Minulla oli kerroksessa 10 leipäviipaletta ja yhteensä 5 kerrosta.
Minä käytin koristeina herneenversoja, tomaattia ja kalkkuna-ja Balkan makkaraa sekä reunoille juustoraastetta.
Vinkki: Paahtoleivän reunat voi latoa pellille pizzapohjaksi. Levitä niiden päälle valitsemasi täytteet ja saat herkullista pizzaa.
Tässä vielä kuvia siitä mitä lapset valmistivat juhlaa varten:
4-vuotias teki nakkipiiloja, joissa osassa on ketsuppia ja juustoa ja toisissa kurkkusalaattia välissä. |
Lapset valmistivat yhdessä lihapulla-nakki-juusto-tikkuja. Vihanneksia oli lisänä kupeissa, joista sai itse valita mieleisensä. |
6-vuotias valmisti tonnikalatortillarullia. |
6-vuotias teki myös nämä suklaavaahtokarkit. |
2-vuotias valmisti vaahtokarkkikeksejä. |
Oli niin ihanaa kun lapset halusivat leipoa ja valmistella kaikkea hyvää äitienpäiväksi!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti