perjantai 24. toukokuuta 2024

Ruskea jauhelihakastike

 

Kun ei keksi mitä ruokaa tekisi niin jauhelihakastike on helppo, nopea ja hyvä ruoka valmistaa. Jauhelihakastike on siitä kiva ruoka, että siitä on lukemattomia eri variaatioita miten sen valmistaa.

Jauhelihasta voi tehdä esimerkiksi perinteistä ruskeaa kastiketta ja sen voi tuunata vaikkapa porkkanakuutioilla. Spagetin kanssa sopii tomaattinen jauhelihakastike ja jos kaipaa hiukan erilaista voi kastikkeen maustaa makealla chilikastikkeella ja lisätä siihen paprikaa tai laittaa sekaan tuorejuustoa. Vain mielikuvitus on rajana siinä mitä kaikkea kastikkeeseen voi lisätä tai millä sen voi maustaa.

Tällä kertaa valmistin aika tavallisen ruskean jauhelihakastikkeen, johon lisäsin ketsuppia tuomaan väriä ja makua. Lisukkeena jauhelihakastikkeelle oli keitetyt perunat, soijakastikkeella maustettua paistettua parsakaalia, kirsikkatomaatteja ja herneenversoja.


Millainen on sinun suosikki jauhelihakastike ja millä lisukkeilla?





Resepti:


700 g jauhelihaa

1 iso sipuli 

3 rkl vehnäjauhoja

1 lihaliemikuutio 

1 tl suolaa

1 tl jauhelihamaustetta

0,5 tl maustepippuria

8 dl -1 l vettä

2 rkl ketsuppia 




Tarvikkeet:


Leikkuulauta

Leikkuuveitsi

Vihannesveitsi 

Paistinlasta

Ruokalusikka

Teelusikka

Litran mitta

Syvä paistinpannu ja kansi




Ennen aloitusta muistathan pestä kädet ja tarkistaa, että löydät kaikki raaka-aineet ja tarvikkeet.


1. Kuori ja pilko sipuli.


Kuori sipuli.


Halkaise sipuli.


Leikkaa viillot pitkittäin niin, että kanta jää kuitenkin ehjäksi.


Tee yksi viilto vaakasuunnassa jättäen kannan edelleen ehjäksi.


Leikkaa sipuli viiltoja vasten pieniksi kuutioiksi.




2. Laita jauheliha kuumalle pannulle ja murustele liha paistinlastalla.








3. Lisää mausteet.


Lisää 1 lihaliemikuutio.


Lisää 1 teelusikallinen jauhelihamaustetta.


Lisää 0,5 teelusikallista jauhettua maustepippuria.


Lisää 1 teelusikallinen suolaa.


4. Anna jauhelihan ruskistua kunnolla.




5. Ripottele jauhelihan päälle 3 ruokalusikallista vehnäjauhoja ja ruskista jauhoja jauhelihan kanssa muutaman minuutin ajan.









6. Lisää  sipulit ja kuullota niitä muutaman minuutin ajan pannulla jauhelihan kanssa.







7. Lisää 8 desilitraa vettä pannulle hitaasti kaataen ja samalla koko ajan sekoittaen. 






8. Lisää kastikkeeseen 2 ruokalusikallista ketsuppia.






9. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä kannen alle noin 20 minuutin ajan.




10. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa vettä jos kastike näyttää liian paksulta. Tarjoile haluamiesi lisukkeiden kanssa.




Vinkki: Lisää kastikkeen sekaan porkkanakuutioita ja hiukan pizzamaustetta niin saat samalla reseptillä erilaisen ruuan toisella kertaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti