Löysin kaupasta alelapulla kirjolohen jauhelihaa. En ollut aikaisemmin ostanut valmista kalan jauhelihaa, joten ajattelin että kokeillaanpa valmistaa siitä jotain.
Jostain syystä minulla usein unohtuu tehdä kalaruokia. Välillä tuntuu, että kalaruoat ovat hitaita valmistaa tai sitten ei vain huvita kuunnella lasten valitusta, että ei haluta syödä kalaa. Itse en ole myöskään ollut lapsena kalan ystävä, mutta olen nyt aikuisena opetellut syömään kalaa ja nyt menee jo lähes kaikki kalaruoat, kunhan kala on ruodotonta.
Lohen jauheliha oli kuitenkin positiivinen yllätys. Tein siitä jauhelihakastiketta, joka oli helppo tehdä ja maistui kaikille. Ajattelin kokeilla tälläistä lapsille tuttua ruokaa ja se kannatti. Ostan ehdottomasti lohen jauhelihaa uudestaan ja kokeilen uusia reseptejä.
Syöttekö te kalaa monta kertaa viikossa ja oletteko jo kokeilleet valmistaa ruokaa kirjolohen jauhelihasta?
Millaiset kalaruoat ovat teidän lasten suosikkeja?
Resepti:
280 g kirjolohen jauhelihaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 tl pizzamaustetta
300 g tomaattimurskaa
tomaattimurskapurkillinen vettä
3 rkl sulatejuustoa
Tarvikkeet:
Paistinpannu
Paistinlasta
Ruokalusikka
Teelusikka
Ennen aloitusta muistathan pestä kädet ja tarkistaa, että löydät kaikki raaka-aineet ja tarvikkeet.
1. Laita paistinpannu levylle kuumenemaan ja lisää siihen noin 2 ruokalusikallista ruokaöljyä.
2. Laita jauheliha paistinpannulle ja anna paistua kypsäksi samalla sekoitellen jauheliha muruiksi.
3. Lisää mausteet jauhelihan sekaan.
5. Täytä tomaattimurskan purkki vedellä ja lisää vesi kastikkeeseen.
6. Kun kastike on kiehahtanut, lisää 3 ruokalusikallista sulatejuustoa.
7. Anna kastikkeen hautua hetki, tarkista maku ja tarjoa perunan, pastan tai riisin kanssa.