Löysin kaupasta alelapulla kirjolohen jauhelihaa. En ollut aikaisemmin ostanut valmista kalan jauhelihaa, joten ajattelin että kokeillaanpa valmistaa siitä jotain.
Jostain syystä minulla usein unohtuu tehdä kalaruokia. Välillä tuntuu, että kalaruoat ovat hitaita valmistaa tai sitten ei vain huvita kuunnella lasten valitusta, että ei haluta syödä kalaa. Itse en ole myöskään ollut lapsena kalan ystävä, mutta olen nyt aikuisena opetellut syömään kalaa ja nyt menee jo lähes kaikki kalaruoat, kunhan kala on ruodotonta.
Lohen jauheliha oli kuitenkin positiivinen yllätys. Tein siitä jauhelihakastiketta, joka oli helppo tehdä ja maistui kaikille. Ajattelin kokeilla tälläistä lapsille tuttua ruokaa ja se kannatti. Ostan ehdottomasti lohen jauhelihaa uudestaan ja kokeilen uusia reseptejä.
Syöttekö te kalaa monta kertaa viikossa ja oletteko jo kokeilleet valmistaa ruokaa kirjolohen jauhelihasta?
Millaiset kalaruoat ovat teidän lasten suosikkeja?
Resepti:
280 g kirjolohen jauhelihaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 tl pizzamaustetta
300 g tomaattimurskaa
tomaattimurskapurkillinen vettä
3 rkl sulatejuustoa
Lisää 1 teelusikallinen paprikajauhetta. |
Lisää 0.5 teelusikallista rouhittua mustapippuria. |
Lisää 1 teelusikallinen suolaa. |
Lisää 1 teelusikallinen pizzamaustetta. |
4. Avaa tomaattimurska ja lisää se jauhelihan sekaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti