maanantai 12. helmikuuta 2024

Laskiaispannari

Miltä kuulostaisi helppo jälkiruoka  laskiaistiistaille kenties kuuman hernekeiton jälkeen nautittavaksi?

Meillä oli laskiaissunnuntaina vapaapäivä, mutta kaikki olivat jotenkin väsyneitä. Aamupäivä pötköteltiin sängyssä ja pidettiin omaa levyraatia. Samalla mietittiin mitä tehtäisiin loppupäivä.

Pullaa olisi ollut kiva leipoa laskiaisen kunniaksi, mutta sitten ei oltaisi ehditty ulos. Keksittiin sitten, että tehdään laskiaispullanmakuista pannaria. 

Pannaritaikina maustettiin kardemummalla ja kermavaahtoon laitettiin kanelia. Pannarin päälle laitettiin vielä omatekoista mansikka-vaniljahilloa. Tuli kyllä hyvää ja lasten mielestä tämä voitti pullankin.

Kerettiin vielä ulos välipalan jälkeen ja laskettiin mäkeä potkukelkoilla omassa pihassa. Oli kaunis aurinkoinen ulkoilusää.

Tässä siis helppo ohje laskiaispannariin kokeiltavaksi!





Resepti:


1 l maitoa

3 kananmunaa

1 tl suolaa

2 rkl sokeria 

1,5 tl kardemummaa

5 dl vehnäjauhoja

75 g voita 


2 dl vispikermaa

1 tl kanelia

1 rkl sokeria


Mansikkahilloa 






Tarvikkeet:


Kolmen litran muovikulho

Yhden litran muovikulho

Pieni mikron kestävä kulho

Vispilä

Ruokalusikka

Teelusikka

Voiveitsi

Litran mitta

Sähkövatkain 

Patalaput

Korkeareunainen uunipelti

Leivinpaperi






Ennen aloitusta muistathan pestä kädet ja tarkistaa, että löydät kaikki raaka-aineet ja tarvikkeet.


1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.




2. Leikkaa voista 75 gramman pala ja sulata se miedolla lämmöllä mikrossa.




Hiukan tuli pojalla sotkua, mutta ei haittaa...

3. Mittaa 5 desilitraa vehnäjauhoja ja kaada ne taikinakulhoon.






4. Lisää jauhojen joukkoon suola, kardemumma ja sokeri.


Lisää 1 teelusikallinen suolaa.


Lisää 1,5 teelusikallista kardemummaa.


Lisää 2 ruokalusikallista sokeria.


5. Lisää 1 litra maitoa hiljalleen kaataen ja koko ajan sekoittaen niin kauan, että taikina on tasaista. 






6. Lisää taikinaan 3 kananmunaa.








7. Vatkaa kananmunat taikinaan.




8. Lisää sulatettu voi taikinaan.




9. Laita uunipellille leivinpaperi ja kaada pannaritaikina sen päälle.






10. Laita pannari uuniin ja paista sitä noin puolen tunnin ajan. 




11. Pannarin ollessa uunissa vatkaa kermavaahto sähkövatkaimella.


Kaada vispikermaa 1 litran kulhoon.


Vatkaa kermaa sähkövatkaimella.


Kun kerma on lähes vaahtoa lisää sinne 1 ruokalusikallinen sokeria.


Lisää myös 1 teelusikallinen kanelia.


Vatkaa kermaa niin kauan, että se on valmista vaahtoa.




12. Seuraa pannarin paistumista. Käänna pelti puolessa välissä paistoa tarvittaessa.






13. Ota valmis pannari pois pelliltä pöydälle leivinpaperin avulla.




14. Leikkaa pannari haluamasi kokoisiksi paloiksi.




15. Laita pannarin päälle haluamasi makuista hilloa ja levitä se joka kohtaan. Minulla oli itsetehtyä mansikka-vaniljahilloa. 




16. Laita kanelilla maustettua kermavaahtoa pannarin päälle.




Sitten vain herkuttelemaan!




Tälläkin kertaa lapset tekivät suurimman työn leipomisessa ja minä olin vain apuri ja ohjeiden antaja... 🧡😋🙂

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti