Miltä kuulostaisi helppo jälkiruoka laskiaistiistaille kenties kuuman hernekeiton jälkeen nautittavaksi?
Meillä oli laskiaissunnuntaina vapaapäivä, mutta kaikki olivat jotenkin väsyneitä. Aamupäivä pötköteltiin sängyssä ja pidettiin omaa levyraatia. Samalla mietittiin mitä tehtäisiin loppupäivä.
Pullaa olisi ollut kiva leipoa laskiaisen kunniaksi, mutta sitten ei oltaisi ehditty ulos. Keksittiin sitten, että tehdään laskiaispullanmakuista pannaria.
Pannaritaikina maustettiin kardemummalla ja kermavaahtoon laitettiin kanelia. Pannarin päälle laitettiin vielä omatekoista mansikka-vaniljahilloa. Tuli kyllä hyvää ja lasten mielestä tämä voitti pullankin.
Kerettiin vielä ulos välipalan jälkeen ja laskettiin mäkeä potkukelkoilla omassa pihassa. Oli kaunis aurinkoinen ulkoilusää.
Tässä siis helppo ohje laskiaispannariin kokeiltavaksi!
Resepti:
1 l maitoa
3 kananmunaa
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
1,5 tl kardemummaa
5 dl vehnäjauhoja
75 g voita
2 dl vispikermaa
1 tl kanelia
1 rkl sokeria
Mansikkahilloa
Hiukan tuli pojalla sotkua, mutta ei haittaa... |
3. Mittaa 5 desilitraa vehnäjauhoja ja kaada ne taikinakulhoon.
Lisää 1 teelusikallinen suolaa. |
Lisää 1,5 teelusikallista kardemummaa. |
Lisää 2 ruokalusikallista sokeria. |
5. Lisää 1 litra maitoa hiljalleen kaataen ja koko ajan sekoittaen niin kauan, että taikina on tasaista.
Kaada vispikermaa 1 litran kulhoon. |
Vatkaa kermaa sähkövatkaimella. |
Kun kerma on lähes vaahtoa lisää sinne 1 ruokalusikallinen sokeria. |
Lisää myös 1 teelusikallinen kanelia. |
Vatkaa kermaa niin kauan, että se on valmista vaahtoa. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti