Meidän alkoi tehdä mieli kinkkupiirakkaa perjantaina niin eihän siinä auttanut muu kuin käydä leipomaan. Pojilla oli muuta tekemistä, mutta 2-vuotias halusi tulla auttamaan.
Kokeiltiin vähän erilaista pohjaa ja se onnistuikin tosi hyvin. Lisättiin siis taikinaan ruishiutaleita niin pohja ei ollut pelkkää vehnää. Öljynä käytettiin maustettua öljyä ja se antoi pohjalle mukavasti makua.
Yleensä olen tehnyt kinkkupiirakkaan kananmuna-kermaseoksen, mutta pöydällä olikin vain tyhjä kananmunakenno. Kananmunat korvasin sitten lusikallisella maissitärkkelyksellä.
Pienen neidin kanssa leipomisessa saa olla tarkkana sillä vauhtia riittää. Mittailtiin raaka-aineita yhdessä ja vähän sai olla ohjailemassa omalla kädellä, että suurin on aineista osuu kulhoon asti. Sekoittelu ja taikinan taputtelu pellille oli myös kivaa. Kaikkea piti tietenkin myös maistella, leivinjauheen jälkeen suu meni pieneen irvistykseen...
Resepti:
Pohja:
3 dl ruishiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 dl vettä
1 dl keiju yrttiöljyä tomaatti valkosipuli basilika (voit käyttää myös tavallista öljyä)
Täytteet:
Makeaa chilikastiketta
1 paprika
400 g kinkkusuikaleita
200 g juustoa
2 dl kermaa + 0,5 dl purkin huuhteluvettä
0,5 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 tl persiljaa
Lisää 0,5 teelusikallista suolaa. |
Lisää 0,5 teelusikallista rouhittua mustapippuria. |
Lisää 1 teelusikallinen kuivattua persiljaa. |
16. Sekoita vispilällä tasaiseksi.
Halutessasi voit käyttää tämän tilalla esimerkiksi ketsuppia tai bbq-kastiketta. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti