tiistai 27. helmikuuta 2024

Kuorrutetut kalamurekepihvit

Meidän perheellä on hieman eriäviä mielipiteitä siitä onko kala hyvää. Korppujauhoilla kuorrutetut ja voissa rapeaksi paistetut kalamurekepihvit maistuvat kuitenkin kaikille. Olen jauhanut itse lihamyllyllä lahnaa ja haukea pakkaseen niin sieltä on helppo ottaa kalaa ja tehdä pihvejä kun lapset pyytävät ruuaksi "niitä  herkkupihvejä".


Kalamurekepihvejä, riisiä, bearnaisekastiketta sekä vihersalaattia tomaatilla ja maissilla.


Resepti:


800 g jauhettua lahnaa, haukea tai muuta vaaleaa kalaa

0,5 dl korppujauhoja

1 dl vettä 

1 kananmuna

1 tl suolaa

1 tl sitruunapippuria

1 tl kalamaustetta


Kuorrutus:

1 tl suolaa

1 tl sitruunapippuria

0,5 tl kurkumaa

3 dl korppujauhoja


N. 50 g voita paistamiseen 





Tarvikkeet:


n. 3 litran muovikulho

Sekoituslasta

Paistinlasta

Voiveitsi

Teelusikka

1 desilitran mitta

5 desilitran mitta

Muovirasia tms. astia leivityksen korppujauhoille

Paistinpannu

Uunipelti

Leivinpaperi

Patalaput





Ennen aloitusta muistathan pestä kädet ja tarkistaa, että löydät kaikki raaka-aineet ja tarvikkeet.



1. Mittaa 0,5 desilitraa korppujauhoja ja kaada se muovikulhoon.






2. Mittaa 1 desilitra vettä ja kaada se korppujauhojen sekaan.




3. Lisää mausteet korppujauhojen sekaan ja sekoita.


Lisää 1 teelusikallinen sitruunapippuria.


Lisää 1 teelusikallinen suolaa.


Lisää 1 teelusikallinen kalamaustetta.




4. Riko kanamuna, lisää se kulhoon ja sekoita.






5.  Lisää kulhoon jauhettu kala ja sekoita massa tasaiseksi.






6.  Seuraavaksi maustetaan korppujauhot kuorrutusta varten. 
Mittaa noin 3 desilitraa korppujauhoja ja kaada se muovirasiaan. Lisää korppujauhojen sekaan mausteet ja sekoita.






Lisää 1 teelusikallinen suolaa.


Lisää 1 teelusikallinen sitruunapippuria.


Lisää 0,5 teelusikallista kurkumaa.


Sekoita.

7. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.




8. Laita levy kuumenemaan ja lisää paistinpannulle voita. Voit lisätä voita paistamisen aikana tarvittaessa.




9. Muotoile kalamassasta pihvejä.




10. Pyörittele pihvit maustetuissa korppujauhoissa.




11. Paista pihvejä kuumalla pannulla molemmin puolin niin, että niiden pinta on kullanruskea.








12. Kun pihvit on paistettu molemmin puolin, siirrä ne uunipellille. Kypsennä pihvejä vielä uunissa 10-15 minuutin ajan.








13. Tarjoile valmiit pihvit haluamiesi lisukkeiden kera. Meillä oli tällä kertaa riisiä, bearnaisekastiketta ja vihersalaattia tomaatilla ja maissilla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti