Meidän perheellä on hieman eriäviä mielipiteitä siitä onko kala hyvää. Korppujauhoilla kuorrutetut ja voissa rapeaksi paistetut kalamurekepihvit maistuvat kuitenkin kaikille. Olen jauhanut itse lihamyllyllä lahnaa ja haukea pakkaseen niin sieltä on helppo ottaa kalaa ja tehdä pihvejä kun lapset pyytävät ruuaksi "niitä herkkupihvejä".
Kalamurekepihvejä, riisiä, bearnaisekastiketta sekä vihersalaattia tomaatilla ja maissilla. |
Resepti:
800 g jauhettua lahnaa, haukea tai muuta vaaleaa kalaa
0,5 dl korppujauhoja
1 dl vettä
1 kananmuna
1 tl suolaa
1 tl sitruunapippuria
1 tl kalamaustetta
Kuorrutus:
1 tl suolaa
1 tl sitruunapippuria
0,5 tl kurkumaa
3 dl korppujauhoja
N. 50 g voita paistamiseen
Tarvikkeet:
n. 3 litran muovikulho
Sekoituslasta
Paistinlasta
Voiveitsi
Teelusikka
1 desilitran mitta
5 desilitran mitta
Muovirasia tms. astia leivityksen korppujauhoille
Paistinpannu
Uunipelti
Leivinpaperi
Patalaput
Ennen aloitusta muistathan pestä kädet ja tarkistaa, että löydät kaikki raaka-aineet ja tarvikkeet.
Lisää 1 teelusikallinen sitruunapippuria. |
Lisää 1 teelusikallinen suolaa. |
Lisää 1 teelusikallinen kalamaustetta. |
Mittaa noin 3 desilitraa korppujauhoja ja kaada se muovirasiaan. Lisää korppujauhojen sekaan mausteet ja sekoita.
Lisää 1 teelusikallinen suolaa. |
Lisää 1 teelusikallinen sitruunapippuria. |
Lisää 0,5 teelusikallista kurkumaa. |
Sekoita. |
7. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti