Kun kysyn mitä tänään syötäisiin, ensimmäinen vastaus on lähes aina tämä; Cappelin kanavuokaa! Tämä on kyllä minun ja lasten suosikkiruoka, on niin hyvää.
Tällä kertaa minulla oli kaikki kolme lasta auttamassa keittiöhommissa. Nuorin istuskeli pöydällä ja katseli mitä muut tekivät. Hän oli innoissaan pienistä juustomaistiaisista. 4-vuotias laitttoi kanat ja pastan vuokaan sekä raastoi juuston. 6-vuotias valmisti minun kanssa yhdessä kastikkeen. Jokainen sai siis jotain tekemistä.
Helppoa ja hyvää arkiruokaa. On myös nopeaa valmistaa.
Ennen aloitusta muistathan pestä kädet ja tarkistaa että löydät kaikki raaka-aineet ja tarvikkeet. Pese kädet myös aina jos olet koskettanut raakaa kanaa (salmonellavaara).
Resepti:
400 g pastaa
400 g hunajamarinoituja broilerinsuikaleita
1 dl juoksevaa rasvaa
1 dl vehnäjauhoja
1 rkl currya
1 l vettä
2 dl ruokakermaa
4 dl maitoa
3 kanaliemikuutiota
0,5 tl sitruunapippuria
1 tl rakuunaa
0,5 tl paprikajauhetta
2 rkl makeaa chilikastiketta
Noin 100 g juustoa
Tarvikkeet:
Uunivuoka
Paistinpannu
2 desilitran mittaa
1 litran mitta
Vispilä
Puulasta
3 ruokalusikkaa
Teelusikkaa
Lautanen
Pieni veitsi
Juustonraastin
Patalaput
1. Kaada hunajamarinoidut broilerinsuikaleet ja pasta uunivuokaan. Sekoita lusikalla pasta ja kanasuikaleet sekaisin.
2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Lisää 3 kanaliemikuutiota. |
Lisää 0,5 teelusikallista sitruunapippuria. |
Lisää 0,5 teelusikallista paprikajauhetta. |
Lisää 1 teelusikallinen kuivattua rakuunaa. |
Lisää 2 ruokalusikallista makeaa chilikastiketta. |
12. Sekoita ja anna kastikkeen kiehahtaa.
Ruuan ollessa uunissa kerettiin pelata poikien kanssa muuttuvaa labyrinttia. On muuten hauska peli! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti