perjantai 15. joulukuuta 2023

Makaroonilaatikko

Olimme tehneet ison satsin makarooni-jauhelihamössöä ja nyt olikin aika valmistaa lopusta kulhollinen makaroonilaatikkoa. Toinen pojistamme tykkää syödä mieluummin makaroonimössöä ja toinen makaroonilaatikkoa niin nyt molemmat saivat vuorollaan omaa lemppariaan.

Edellisessä postauksessa on ohje makarooni-jauhelimössön valmistukseen. Sieltä näet myös miten 5-vuotias osallistui ruuanvalmistukseen.




Resepti:

Kulhollinen valmista makarooni-jauhelihamössöä 

3 - 4 kananmunaa

8 dl - 1 l maitoa

1 tl suolaa

0,5 tl rouhittua mustapippuria

Pinnalle korppujauhoja ja voita


Mukaile ohjetta sen mukaan kuinka ison kulhollisen laatikkoa teet!


Tarvikkeet:

Uunikestävä kulho

Muovikulho

Vispilä

Voiveitsi

Teelusikka






Ennen aloitusta muistathan pestä kädet ja tarkistaa, että löydät kaikki raaka-aineet ja tarvikkeet.


1. Aloita valmistamalla munamaito. Riko kananmunat muovikulhoon.



2. Lisää 1 teelusikallinen suolaa.




3. Lisää 0,5 teelusikallinen mustapippuria.




4. Vatkaa munien rakenne rikki.




5. Lisää maito.




6. Sekoita.




7. Kaada munamaito makaroonimössön päälle.



Munamaitoa saa olla sen verran, etteivät päälimmäiset makarooniit peity.


8. Ripottele korppujauhoja pinnalle. 




9. Lisää vielä muutama pieni voinokare korppujauhojen päälle antamaan makua.

10. Paista 225 asteisessa uunissa noin puolen tunnin ajan, että makaroonilaatikkoon tulee rapea pinta. Pienennä lämpötila 150 asteeseen ja paista vielä noin tunnin ajan.





Makaroonilaatikon valmistuessa ehtii käydä vaikkapa ulkona leikkimässä! Ensimmäisen puolen tunnin aika kerkeää juuri etsiä kaikkia kadonneet hanskat ja villasukat ja pukea lapset. 🤣 Kunhan muistaa vain pienentää uunin lämmön ennen uloslähtöä ja mieluiten käydä vielä välillä kurkkaamassa miltä uunissa näyttää. Ulkoilun jälkeen kuuma ruoka maistuu kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti