tiistai 19. joulukuuta 2023

Joulupuuhia

Tässä postauksessa ajattelin kertoa vähän millaisia jouluvalmisteluja olemme perheen kanssa tehneet ja miten olemme saaneet luotua joulutunnelmaa. Tänä vuonna olemme menneet vähän siitä mistä aita on matalin. Lähipiirissä on ollut sairastumista ja kaikkea muuta menoa, jotka ovat vieneet paljon aikaa ja voimia. 



Onneksi lasten joulutunnelma tulee helpolla ja pienistä jutuista. Tänä vuonna en stressaa turhista, tehdään se mikä jaksetaan. Pidetään hauskaa lasten kanssa, syödään hyvin ja herkutellaan. Jos joku paikka on siivoamatta niin sen kerkeää siivota vaikkapa ensi vuonna.



Ollaan käyty joulumarkkinoille ja tapaamassa joulupukkia sekä katsomassa kaksi jouluista nukketeatteriesitystä. Kerhoissa missä ollaan käyty on vietetty joulukuussa pikkujouluja ja ollaan saatu tonttuilla tonttulakit päässä. Joulutunnelmaa on näkynyt jo pitempään kaupoissa ja kaduilla ja siitähän lapset ovat aivan innoissaan. Tonttujakin he ovat kuulemma nähneet...



Nämä joululelut haettiin jo hyvissä ajoin marraskuussa. Lelut jaksavat kiinnostaa lapsia kun ne ovat vain parin kuukauden ajan esillä joulun aikaan. Lumiukon ja tontun olen saanut jo itse lapsena joululahjaksi ja muut lelut ovat uudempia.




Joulukalenterit hankittiin hyvissä ajoin. Pojat saivat valita mieleisensä kalenterit ja pienintä vähän autoin valinnassa. 

Keskimmäinen halusi saada suklaisen muumijoulukalenterin, joka näkyy yllä olevassa kuvassa.




Nuorimmalle löysin tarjouksesta ihanan tammen kultaisen kirjakalenterin. Luukuista paljastuu pikkukirjoja klassikkosaduista. Näitä on ollut kiva lukea. Meidän lemppari on kirja nimeltä kuriton kani, ollaan sitä lainattu kirjastostakin moneen kertaan. Siinä on hellyyttävän opettavainen tarina.

Vanhin poika halusi palapelijoulukalenterin ja löydettiinkin Mauri Kunnaksen jouluinen kalenteri. Tässä on yhteensä yli 1000 palaa eli tekemistä ja haastetta riittää 5-vuotiaalle.






Kerhoissa on askarreltu vaikka mitä jouluisia juttuja.




Ulos ollaan laitettu jouluvaloja. Tässä näkyy lasten hiekkalaatikko ja leikkimökki, hämärässäkin näkee touhuilla ulkona. Valot laitettiin jo hyvissä ajoin marraskuussa. Tänä vuonna on tullut ihanan paljon lunta aikaisin niin ulkona on hienot maisemat ja valot tulevat upeasti esiin.




Tälläistä tonttuja on ilmestynyt meille pitkin joulukuuta, taitavat olla oikeat tontut asioilla...




Jouluiset nallesukat ovat myös minun lapsuudessani sisarusten kanssa saatuja ja kaikille lapsille on omat. Näihin on ilmestynyt kaikenlaisia pieniä ylläreitä tonttuilta. On se jännää aina aamulla tarkistaa onko ylläriä vai ei...




Piparinpaistoon ovat saaneet osallistua kaikki lapset ja hyvin ovat osanneetkin jo tehdä. Täytyy vielä tehdä pieni erä pipareita lisää kun itsenäisyyspäivänä paistetut piparit ovat kummasti huvenneet johonkin.






Koristeltiin ja kasattiin piparkakkutalo. Tästä lapset olivat aivan innoissaan ja tulihan siitä upea!




Jouluisia piirustuksia ja värityskuvia ollaan tehty useita, osa on esillä kotona ja osa annettu mummolle ja ukille.







Joulupukin kirjeitä mietittiin pitkään ja tässä on näkyvillä lasten joululahjatoiveet. Mielestäni ihan kivoja toiveita, katsotaan mitä se pukki tuo...






Kiitoksena kirjeistä tonttu oli jättänyt lapsille jouluvaatteita, joita on saatu käyttää kerhojen pikkujouluissa. 




Molemmat pojat saivat samanlaiset joulupukkipaidat ja jouludinohousut sekä jouluiset dino collegepaidat. Tyttö sai kauniin punaisen nallemekon.





Ollaan luettu paljon jouluisia kirjoja. Kirjastosta löytyy ihania joulusatuja. Meillä on myös muutamia Mauri Kunnaksen joulukirjoja ja ne ovat koko perheen lemppareita. Olisipa yksi päivä aikaa lukea vain kirjoja, kun kivoja kirjoja olisi niin paljon, ettei millään ehdi lukea kaikkea.




Joulukuusi saatiin koristeltua koko perhe yhdessä ja siitä tulikin todella hieno. Kyllä se joulukuusi luo viimeistään sen joulutunnelman. Vielä kun vähän lämmittää glögiä piparin kaveriksi niin saadaan jouluntuoksutkin kotiin. Nam!




Mitä kaikkea te teette ennen joulua? Mikä on pakollista joulutunnelman luomiseen ja mistä voi vähän oikaista.

Hauskaa ja rentouttavaa joulun odotusta kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti