Tämä on hiukan erilainen versio tavallisesta nakkikastikkeesta. Nakkistroganoff on nopea ruoka valmistaa vaikka työpäivän jälkeen, kun lapset odottavat nälkäisinä ruokaa. Meillä ainakin nakit maistuvat lähes aina lapsille hyvin ja uskoisin, että niin on myös monessa perheessä. Mielestäni arkisin ja kiireessä voi lapsille syöttää sitä, mikä varmasti maistuu ja harjoitella sitten niitä oudompia makuja paremmalla ajalla.
Tällä kertaa minua oli avustamassa ruuanlaitossa 1,5-vuotias pikkuneiti. Laitoin hänet pöydän ääreen ja annoin eteen pienen lasten voiveitsen, leikkuulaudan ja yhden nakin. Hän pyöritteli hienosti veistä ja nakkia leikkuulaudalla ja sai myös pilkottua pieniä paloja nakista. Tällä kertaa kävi kuitenkin niin, että pilkotut nakin palat menivät parempiin suihin. Kun kysyin, missä nakki on niin tyttö taputti iloisen virneen kanssa vatsaansa. Lopputuloksena oli siis iloinen tyttö ja äiti sai rauhassa pilkkoa loput nakit ja sipulin.
Nakkistroganoffia riitti kahdelle aterialle meidän viisihenkiselle perheelle. Ensimmäisellä aterialla söimme tätä tähteeksi jääneen perunamuussin kanssa ja toiselle kerralle keitin makaroonia. Lisukkeina oli tuoretta tomaattia ja paprikaa sekä parsakaalia ja toisena päivän tein porkkanaraastetta. Kastike maistui yhtä hyvin molempien lisukkeiden kanssa, eikä lapsiakaan tarvinnut muistuttaa syömään lautasta tyhjäksi.
Nakkistroganoffia, perunamuussia, tomaattia, paprikaa ja parsaakaalia |
Resepti:
400g nakkeja
1 sipuli
Juoksevaa rasvaa
1 prk (70g) tomaattipyrettä
5 dl vettä
1 lihaliemikuutio
0,5 tl maustepippuria
1 tl paprikajauhetta
1 rkl soijakastiketta
15-20 suolakurkkuviipaletta
1 rkl maissitärkkelystä
0,5 dl vettä
Tarvikkeet:
Leikkuulauta
Kokkiveitsi
Vihannesveitsi
Paistinpannu ja kansi
Haarukka
Ruokalusikka
Teelusikka
Juomalasi
Desimitta
Ennen aloitusta muistathan pestä kädet ja tarkistaa että löydät kaikki raaka-aineet ja tarvikkeet.
1. Pilko nakit viipaleiksi.
Äidin pilkkomista... |
... ja tytön pilkkomista. |
2. Kuori ja pilko sipuli.
Sipulin kuoriminen. |
Sipuli puolitetaan ja tehdään viillot yhteen suuntaan. |
Sitten sipuli kuutioidaan toiseen suuntaan. |
3. Laita pannu levylle kuumenemaan ja lisää siihen juoksevaa rasvaa.
Juokseva kasvirasvasekoite sopii hyvin paistamiseen. |
4. Lisää nakit pannulle ja anna niiden hiukan ruskistua.
Sekoittele. |
5. Lisää sipulit ja kuullota niitä hetki.
Sipulin lisäys. |
6. Lisää tomaattipyre ja vesi.
Tomaattipyreen lisäys. |
Lisätään vettä. |
7. Lisää mausteet.
1 lihaliemikuutio. |
1 tl paprikajauhetta. |
0,5 tl maustepippuria. |
1 rkl soijakastiketta. |
8. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kannen alla 5-10 minuutin ajan.
Laita levy pienelle lämmölle ja laita kansi päälle. |
9. Pilko suolakurkut pieniksi kuutioiksi ja lisää ne kastikkeeseen.
Pilkotaan. |
Lisätään suolakurkut kastikkeeseen. |
10. Tee suuruste vedestä ja maissitärkkelyksestä. Lisää se kastikkeeseen hyvin sekoittaen.
1 rkl maissitärkkelystä. |
Sekoitetaan tasaiseksi. |
Lisätään suurus ja sekoitetaan hyvin. |
11. Anna hautua vielä muutaman minuutin ajan.
Hautuessa maku paranee. |
12. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Voit lisätä myös tilkan vettä jos kastike näyttää liian paksulta.
Valmista. Nälkäisimmät ensin! |
Vinkki: Jos haluat pehmeämmän makuisen kastikkeen voit lisätä lopussa noin 1 dl ruokakermaa tai muutaman ruokalusikallisen smetanaa kastikkeeseen.
Miten herkullista ❤
VastaaPoistahttps://ajatuksiakalenterissa.blogspot.com/
Kiitos kommentista! Oli kyllä herkullista.
Poista